Jun 1, 2010

Boureanu: Gabriela Vrânceanu Firea e amanta lui Tăriceanu

Antena 3 îl dă în judecată pe Boureanu, pentru afirmaţiile făcute în emisiunea Gabrielei Vrânceanu Firea




Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu şi Gabriela Vrânceanu Firea s-au certat luni seară în direct. Disputa a culminat cu jigniri dure şi ameninţări cu procese.
Postul de televiziune Antena 3 a anunţat că îl va da în judecată pe Boureanu "în urma comportamentului său inacceptabil" de la emisiunea "Ştirea Zilei". "Domnul deputat Boureanu a acuzat-o pe moderatoare că ar fi «amanta domnului Tăriceanu» şi că este «plătită din bani furaţi», printre alte jigniri, agresări verbale, monopolizarea întregului spaţiu de emisie etc. În consecinţă, Antena 3 îşi exprimă solidaritatea cu realizatoarea emisiunii «Ştirea Zilei» acţionându-l în justiţie pe domnul Cristian Boureanu. Suma care va fi solicitată drept despăgubire va fi donată unui cămin de copii, cu grave dificultăţi de supravieţuire", arată un comunicat al postului de televiziune.
Disputele dintre Gabriela Vrânceanu Firea şi Cristian Boureanu au început în momentul în care Firea a încercat să intervină într-o discuţie dintre liberalul Ludovic Orban şi Boureanu, provocată de acuzaţiile democrat-liberalului la adresa guvernării PNL, potrivit NewsIn.
Firea a încercat să îi adreseze o întrebare lui Boureanu, pentru a încheia discuţia dintre acesta şi Orban, însă deputatul PDL a spus că nu vrea să răspundă, după care a fost invitat de Firea să plece din emisiune în acest caz. Boureanu s-a arătat deranjat că Orban a vorbit zece minute şi "a ţinut un speech", iar el nu este lăsat să îşi spună opiniile pe post. După acest moment, disputa a degenerat:
Gabriela Vrânceanu Firea: Domnule Boureanu, am o întrebare pentru dumneavoastră.
Cristian Boureanu: Doamnă, nu vreau să răspund la întrebările dumneavoastră.
G. V. Firea: Atunci de ce-aţi venit? Vă rog frumos să vă ridicaţi să plecaţi.
C. Boureanu: Dumneavoastră l-aţi întrebat pe domnul Orban cum de s-au dublat cheltuielile publice în patru ani, deşi productivitatea muncii a scăzut. Domnul Orban a vorbit 10 minute şi a ţinut un speech...
G. V. Firea: Domnule Boureanu, dar ce-aţi mâncat? Aţi mâncat ceva stricat înainte de emisiune?
C. Boureanu: Nu ştiu, am mâncat ceva la dumneavoastră aici.
G.V. Firea: La toaletă?
C. Boureanu: Ce mâncaţi dumneavoastră în fiecare seară aici.
Conflictul dintre cei doi a continuat după ce Boureanu s-a interesat dacă Firea l-a întrebat vreodată pe fostul premier liberal, Călin Popescu Tăriceanu, "ce a făcut cu banii din investiţii, cu 3 miliarde pe care îi avea în buget cu două luni înainte de alegeri", replica moderatorului fiind că Boureanu ar trebui să "îşi ia temperatura, pentru că poate are febră".
Cristian Boureanu: Mă uit şi vă pun nişte întrebări... telespectatorii văd că dumneavoastră sunteţi părtinitoare.
Gabriela Vrânceanu Firea: Asta este concluzia dvs.
C. Boureanu: A vorbit domnul Orban... vedem pe timp? Aveţi curajul să daţi pe timp să vedeţi cât a vorbit fiecare?
G.V. Firea: Avem curajul să vedeţi cât aţi ţipat dumneavoastră pe timp. Şi cine v-a spus că sunteţi băiatul cu mucii în freză a avut dreptate. (o referire la modul în care fostul premier Tăriceanu l-a calificat pe Boureanu în 2006, n.r.)
C. Boureanu: Ah, acum mă jigniţi. Cumva amantul dumneavoastră?
G.V. Firea: Amantul meu? Dar amanta dumneavoastră? (....) Spuneţi că Tăriceanu e amantul meu?
Un alt subiect de dispută a fost legat de afacerile cu statul pe care le-ar derula deputatul PDL, el fiind acuzat de moderator că este acţionar în mai multe firme care au obţinut contracte cu statul. Firea i-a transmis lui Boureanu că, potrivit deciziei Colegiului Director al PDL, demnitarii democrat-liberali trebuie să aleagă între afaceri şi politică. Boureanu a replicat că moderatoarea dă  o "interpretare greşită" declaraţiilor Elenei Udrea. A urmat un nou schimb de replici, urmărit cu uimire de ceilalţi invitaţi, liberalul Ludovic Orban şi pesedistul Liviu Dragnea:
Gabriela Vrânceanu Firea: De vagabonzi (...) suntem sătui.
Cristian Boureanu: Înţeleg că iar mă jigniţi?
G.V. Firea: Dar de unde ştii despre cine vorbeam? (...) N-aţi făcut niciodată afaceri cu statul, aţi ajuns milionar muncind din greu.
C. Boureanu: O să vă dau şi în judecată. Unu, că nu sunt milionar...
G.V. Firea: Sunteţi deja dat de mine în judecată!
C. Boureanu: Miniţi cu o neruşinare... Să vă fie ruşine!
G.V. Firea: Dumneavoastră sunteţi plătit de contribuabili, eu nu sunt plătită de contribuabili de la PDL.
C. Boureanu: Dvs sunteţi plătită din bani furaţi.
G.V. Firea: Încă un proces! V-aţi ales cu vreo trei-patru procese.
În timpul acestor dispute, lui Boureanu i-a fost închis în mai multe rânduri microfonul, însă el a continuat să vorbească, fiind preluat în microfoanele celorlalţi invitaţi, ceea ce l-a determinat la un moment dat să-şi scoată microfonul de la cămaşă şi să îl agaţe de buza paharului cu apă. 

No comments:

Post a Comment