Sep 9, 2010

Istoric MMA

INCEPUTURILE MMA

Mixed Martial Arts (pe scurt MMA), in traducere Arte Martiale Mixte, este un sport de full-contact care permite folosirea unei mari varietati de tehnici, alcatuit dintr-un complex de arte martiale traditionale si netraditionale, in cadre competitionale organizate,si in sali de antrenament pentru amatori. Regulile permit folosirea unor tehnici de lovire si de lupta corp la corp,atat din pozitia "in picioare" cat si la sol.

Istoria recenta a MMA-ului isi are radacinile in competitiile de stiluri mixte organizate in Europa la inceputul secolului XX, in turneele de vale tudo organizate de familia Gracie in Brazilia incepand din 1920 si in competitiile inter-stiluri promovate in Japonia anilor 1970 de catre marele maestru Kanji "Antonio" Inoki.
Daca competitii intersitluri au mai fost inregistrate in isotria moderna a sportului,amintind aici lupta dintre boxerul John L. Sullivan si luptatorul greco-roman William Muldoon, in America anului 1887 sau intalnirea dintre luptatorul italian Giovanni Raicevich si maestrul Akitaro Ono in 1893, cu pregatire specifica stilurilor Judo si Jujutsu, prima organizatie oficiala care imbina stilurile europene de lupta cu artele martiale asiatice apare in Anglia anului 1899, sub numele de Bartitsu.

No comments:

Post a Comment