May 9, 2011

Rezultat: Poli Timişoara – Unirea Urziceni 3 – 1

Politehnica Timişoara reuşeşte să se menţină la un singur punct în spatele liderului, Oţelul Galaţi, după ce a învins Unirea Urziceni în partida de luni seara, de pe Dan Păltinişanu. Gălăţenilor le-a şuierat glonţul pe la urechi. Liderul la zi nu a reuşit să câştige la Brăneşti decât cu un gol marcat în ultimul minut al prelungirilor. Astfel, Timişoara ratat o nouă şansă de a avansa pe prima treaptă a podiumului.



Poliştii au debutat excelent în meciul de luni seara. Dusan Uhrin a pus din nou în teren o echipă schimbată. Nikolic a fost titular, iar Ignjatijevic a revenit pe postul pe care s-a consacrat, cel de fundaş lateral. Sepsi a fost menajat, el nu a fost folosit, probabil mai ales din cauza riscului de a fi suspendat pentru meciul de duminică, de la Galaţi. Cel mai important este că jucătorii ameninţaţi cu imposibilitatea de a juca în următoarea partidă au scăpat de suspendări. Jocul “grijuliu” nu a fost sesizat în teren, partida a fost una destul de bărbătească. Singurul polist avertizat a fost Ghionea, el oricum nu făcea parte din “lista celor 11″.
Deschiderea scorului a avut loc în minutul 11. Arbitrul a acordat un penalti pentru Poli, la faultul lui Onicaş asupra lui Luchin în careul oaspeţilor. De această dată executant a fost Magera. El nu a mai ratat şi a fost Poli – Urziceni 1 – 0. Majorarea scorului a venit la scurt timp, în minutl 17, atunci când Cisovsky a marcat cu capul, după ce Tameş i-a pus perfect la dispoziţie o centrare de zile mari.
Urziceniul nu s-a făcut de ruşine, echipa a jucat deschis, nu a făcut antijoc. Fazele la poarta lui Taborda nu au lipsit, portughezul a reuşit şi de această dată câteva intervenţii excelente. Una dintre acestea a fost în faza premergătoare golului Urziceniului, în minutul 24. Taborda a reuşit să scoată un gol ca şi făcut. Din păcate, mingea a ricoşat din nou la oaspeţi, un jucător de la Urziceni a centrat şi mingea a ricoşat din acelaşi Cisovsky în propria poartă.
Repriza a doua a adus de la vestiare o echipă Poli parcă mai puţin organizată decât în prima repriză. Gazdele s-au chinuit destul de mult în atac, iar reuşitele au cam lipsit. Aceasta până în minutul 75. Zăgrean intrat în teren de puţin timp a dat dovadă de un calm ieşit din comun. L-a culcat pe portarul oaspeţilor, Cernea, a aşteptat calm ca acesta să fie scos din joc şi a înscris din doar trei metri. Reuşita tânărului atacant a fost şi ultima a meciului, scorul final a fost 3 -1 pentru gazde.

Strategia lui Marian Iancu de stimulare a celor de la Victoria Brăneşti nu a dat roade decât parţial. Cu promisiunea de a sprijini financiar micuţa echipă, patronul lui Poli a dorit să stimuleze Brăneştiul în dorinţa de a împiedica Galaţiul. Nu a fost să fie, Oţelul a reuşit să treacă până la urmă de Victoria, rămânând pe primul loc.
Pentru Poli urmează acum meciul de duminică, cu Oţelul, la Galaţi, în fapt finala campionatului. O victorie pe malurile Dunării ar asigura în mare obţinerea titlului mult dorit la Timişoara.

Marian Pană: A câştigat echipa cea mai bună

Timişoara nu a strălucit în meciul de luni seara, chiar dacă a câştigat cu 3 – 1, consideră Marian Pană, antrenorul celor de la Unirea Urziceni. El a spus că jocul Timişoarei nu l-a impresionat absolut deloc. „A fost un început de meci greu pentru noi, dar apoi am jucat un fotbal bun, am ratat o ocazie mare prin Rusescu, am reuşit şi să marcăm. La un moment dat am dat senzaţia că putem presa şi să egalăm”, a declarat Pană. Totuşi, el a acceptat că Timişoara a fost mai bună: “A câştigat echipa mai bună şi îi felicit. Poli a jucat bine la început, au ratat foarte mult, dar când joci cu o echipă ca şi retrogradată şi ajungi în situaţia să te expui, e periculos şi s-au expus mult în meciul cu noi. Sincer, m-a surprins neplăcut jocul timişorenilor, cred că o echipă mai bună i-ar fi învins. E stres mare pentru fotbalişti, se vede asta şi în exprimarea jucătorilor, dar depinde numai de ei, dacă au şansă la următorul meci pot fi campioni. Dacă Ghionea nu reuşea deposedarea la Rusescu la acea fază în careu, în repriza a doua, ar fi fost eliminare şi penalty şi poate am fi putut învinge”, a spus Marian Pană la finalul partidei Poli Timişoara – Unirea Urziceni 3-1.

Dusan Uhrin: Meciul de la Galaţi e cel mai important pentru mine de când sunt la Poli

Dusan Uhrin consideră că Poli şi-a realizat obiectivele propuse pentru meciul cu Unirea Urziceni: victoria şi lipsa unor cartonaşe galbele care ar fi eliminat o serie de fotbalişti bănăţeni pentru meciul de duminică de la Galaţi. “Pentru noi a fost obligatoriu să câştigăm, am reuşit. Acum urmează un meci ce va decide cine va fi în măsură de 90% campioana. Eu am încercat să reduc riscul de a primi cartonaşe, i-am aşezat astfel în teren. Alexa a avut interdicţie să intre în orice contact. Am reuşit să îndeplinim aceste sarcini”, a declarat după meci Dusan Uhrin. El şi-a permis chiar să fie şi ironic spunând că “practic noi am dat toate golurile”, desigur referindu-se şi la autogolul lui Cisovsky. 
Uhrin a vorbit şi de partida următoare, cea cu Oţelul: “Galaţiul are o echipă foarte bună, noi trebuie să câştigăm acest meci. Trebuie să câştigăm singuri, fără alte influenţe. Nu vreau să vorbesc despre arbitri, doar aştept meciul care urmează. Nu ştiu cu ce formaţie voi începe la Galaţi, dar voi începe cu cei care sunt cei mai în formă. Vom juca un fotbal ofensiv. Noi avem meci greu cu Dinamo acasă, iar ei au meci greu la Astra. Am scos din echipă la meciul cu Urziceni câţiva jucători pasibili de suspendare: Sepsi, Goga, Bourceanu”. Uhrin a recunoscut importanţa partidei de dumincă: “Meciul de la Galaţi este cel mai important pentru mine de când sunt la Timişoara!”. 09.05.2011

Sursa: Tion.ro

No comments:

Post a Comment